tisdag 30 december 2008

Årets bästa och sämsta 2008, del 2

Idag handlar det om 2008 års bästa respektive sämsta serieförfattare. Under 2008 såg vi en del nya namn som man fick upp ögonen för, men också de redan etablerade namnen som Greg Rucka, Alex Ross, Ed Brubaker, med flera fortsatte att leverera storys med hög kvalité. Men vilka serieförfattare anser jag så den bästa, respektive den sämsta under 2008?

Årets författare:
Geoff Johns (DC): Vem som är årets serieförfattare råder det inga som helst tiviel om för min del, det är Geoff Johns. Under årets lopp så har han bjudit oss på kvalitetshistorier i tidningar som Action Comics (Superman and the Legion of Super-Heroes, Brainiac), Justice Society of America (Thy Kingdom Come), Booster
Gold (Blue & Gold) och inte minst Green Lantern (Secret Origins och Rage of the Red Lanterns). Det är egentligen smått otroligt att han lyckas hålla en så pass hög kvalitetsnivå på i stort sett allt han har jobbat med i år.Årets sämsta författare:
Jim Starlin (DC): Stakars Jim Starlin har inte haft ett bra år. Först blev det något av en nitlott nar han fick förtroendet att avsluta Jack Kirbys Fourth World-saga i miniserien Death of the New Gods. Det blev inte direkt det värdiga slut jag hade hoppats på för en av Kirbys bästa skapelser, och serien som helhet var inte heller mycket att hurra för. Sedan skulle han göra Rann-Thanagar Holy War, ett slags uppföljare till Rann-Thanagar War, vilken som jag redan nämnt i gårdagens kategori, slutade i ett präktigt magplask. Nej, Starlin har inte haft ett lyckat år, men kom igen med nya tag under 2009 Jim!

Inga kommentarer: