onsdag 3 december 2008

1974: Wolverine gör entré

"I'm the best there is at what I do, but what I do isn't very nice." -Wolverine

Med läkefaktor, adamantiumskelet, gryma sylvassa klor och en bakgrundshistoria som man ibland får huvudvärkt av att försöka reda ut. Men det gör inget! Wolverine is the best there is at what he does, och han gör det jäkligt bra redan då han gjorde sin debut i Incredible Hulk #180 (1974) då han lade sig i en fight mellan Hulk och Wendigo.

Wolverine skapades av Len Wein och John Romita Sr., men den klassiska looken för Wolverine är idag nog mer förknippad med den Dave Cockrum tog fram till Giant Size X-Men #1 (1975) Då Wolverine går med i X-Men. Sedan dess har Wolverine alltid varit en favoritkaraktär bland fansen. Genom åren har det blivt många story arcs om Wolverine och under nästa 2009 så kommer en långfilm om Wolverines ursprung med Hugh Jackman i huvudrollen på biograferna.

Vill du läsa några bra storys med Wolverine så rekomenderar jag bland annat Wolverine: The Origin och Weapon X.

10 kommentarer:

junkultur sa...

Underbart med dessa små klassiska ögonblick. Jag vill även rekommendera Chris Claremonts och Frank Millers miniserie från 1982. På sätt och vis var det väl den som startade hela grejen med Wolverine solo.

Johan Dohrman sa...

Tack för tipset. Claremont och Millers mini hade jag helt glömt bort.

De klassiska ögonblicken kommer att fortsätta. I alla fall över jul och nyår, men sen får vi se om jag gör en fortsättning...

Magnus sa...

Trevlig blogg det här, jag har själv en stor samling amerikanska serier.

Letar just nu för fullt efter ngn spoiler på hur Secret Invasion slutar.

(Info om Dark Reign kommer ju inte förrän imorgon.)

Johan Dohrman sa...

Varför leta en spoiler nu när sista nummret i Secret Invasion kom ut igår? Gå och köp tidningen istället!

Magnus sa...

För det första, för att jag i stort sett endast köper hardcovers. För det andra för att avgöra om Marvel comics överhuvudtaget är något mer att satsa på, för min del.

House of M och Civil War var bra grejor, men efter CW har jag känt mig besviken på Marvel och seriöst funderat på att sats mer på DC.

junkultur sa...

Jag vet hur det slutar. Men jag tänker inte berätta det här. Det jag däremot kan säga är att slutet, och länken till Dark Reign, inte direkt tagits emot med skratt och jubel hos olika fans på nätet. Vad jag har sett i alla fall.

Om det får dig att skippa Marvel får du avgöra själv när du läst det.

Magnus sa...

Läste det på flera forum redan igår. Idag har de ju t o m gått igenom nr 8 på såväl Newsarama, som CBS som IGN. Tycker det verkar intressant med: Osborne/Hammer & Dark Illuminati ;-)

Vad tycker du?

De förut hemliga Dark Reign-omslagen kommer att dyka upp nu ikväll förresten. Mkt spännande.

Magnus sa...

Lite info, bara för att jag är snällare än du junkultur :-)

http://comics.ign.com/launch/dark-reign.html

junkultur sa...

Magnus: Väldigt trevlig sida. Tack för tipset!

Magnus sa...

Varsågod ;-)