fredag 5 december 2008

Supermans död och återkomst

Eftersom frågan om hurvidare Batman nu är död eller inte så tänkte jag att det kunde vara passande att som nästa klassika serieögonblick ta upp Supermans hädanfärd 1992 efter en massiv fight mot monstret Doomsday i centrala Metropolis.

Hela historien utspelade sig i samtliga då publicerade Superman-serier: Action Comics, Adventures of Superman, Superman: Man of Steel och Superman och gav upphov till några nya karaktärer som fortfarande kvar, som t.ex. Cyborg-Superman som vi senast kunde se i Sinestro Corps War och Superboy, som ju dog under händelserna i Infinite Crisis.

Storyn avslutas senare under hösten 1993 med att Superman återuppstår från det döda och bevisar att döden är långt ifrån något beständigt i seriernas värld.

Lite kuriosa med den här händelsen, i alla fall för oss här i Sverige, var att jag minns att TV-nyheterna rapporterade om händelsen, vilket måste ha varit första gången som svensk TV raporterat nyheter från serievärlden.

5 kommentarer:

Magnus sa...

Nja, jag kommer ihåg att de åtminstone rapporterade om när Fantomen skulle gifta sig också.

Johan Dohrman sa...

Inget jag direkt minns... När skulle detta ha varit?

Jocke sa...

Och jag mins att jag läste en hel eller halvsida i antingen DN kultur eller Aftonbladets kultursidor när Sandman dog.

Det var nog första gången jag läste något om sandman, sn tog det tills Magnum körde Death: Time of your life innan jag kom mig för att läsa Sandman, jag hittade serieteket som på den tiden låg och gömde sig i vad som ännu inte var SoFo på söder typ samtidigt.

Magnus sa...

Kommer faktiskt inte ihåg exakt när det var. Kan inte ens säga vilket årtionde. Be något insatt Fantomen-fan om exakt datum om det känns angeläget.

Om du vill få det till att jag skulle sitta och fabulera, så tro vad du vill.

Johan Dohrman sa...

En snabb koll på Seriewikin avslöjar att Fantomen gifte sig med Diana Palmer 1977. Något före min tid så det är inte konstigt att jag hade hört något om det i pressen.