måndag 29 december 2008

Årets bästa och sämsta 2008, del 1

Nu när 2008 snart går graven så brukar de flesta seriesidor presentera någon form av "årets bästa serier-lista" och Seriehyllan vill inte vara sämre så varje dag under denna vecka kommer jag att presentera årets höjdpunkter och lågvattenmärken i ett antal olika kategorier. Först ut är årets bästa och sämsta miniserier.

Årets bästa miniserie:
Angel: Revelations (Marvel): Helt klart den bästa miniserien under året. Det var hög tid att Angel fick en lite mer ordentligt utfylld bakgrundshistoria och Roberto Aquirre-Sacasa gjorde ett mycket bra jobb i det avseendet. Gräddet på moset här var ändå Adam Pollinas illustrationer som var helt fantastiska!

Årets sämsta miniserie:
Rann-Thanagar Holy War (DC): Jim Starlin har tidigare visat att han kan skriva riktigt bra rymdserier (Infinity Gauntlet, The Infinity War t.ex.), men hans försök att göra något likande med DC:s rymdhjältar visade sig bli ett präktigt magplask! Oinspirerat och oengagerande från början till slut.

Håller ni med mig i mina val? Har jag valt rätt eller fel miniserier och vad har varit er bästa respektive sämsta miniserie under 2008? Skriv gärna en kommentar. Imorgon är kategorin årets bästa och sämsta serieförfattare.

2 kommentarer:

junkultur sa...

Hej hej och god fortsättning.

Fel har du väl egentligen inte. Jag var dock inte riktigt lika förtjust i Angel-minin som du var. Men jag måste ändå hålla med om att den var helt ok. Samtidigt kan jag heller inte riktigt komma på någon bättre mini som Marvel släppte under 2008. Ingen av alla dessa Secret Invasion grejer de pressade ut i alla fall.

Personligen tycker jag det bästa som Marvel gav ut släpptes i många deras ordinera titlar. Invincible Iron Man. Astonishing X-men. Bara några exempel. Jag antar att det kommer ett inlägg från dig om detta senare.

Johan Dohrman sa...

Jag håller med. Det har varit ganska skralt med bra miniserier under 2008. Många har varit halvbra eller hyfsade men få som har varit fantastiska. Legion of Three Worlds och Marvels: Eye of the Camera hade kanske platsat som bästa miniserie, men båda dessa är inte avslutade än så de kanske blir aktuella till nästa års lista.