lördag 12 juli 2008

Veckans serier - vecka 28, del 1

En ny vecka har gått och nya färska serier har kommit ut, flera riktigt intressanta. Men jag kan inte recensera varenda en så (jag måste ha ett liv också) denna vecka recenserar jag Action Comics #867, Eternals #2, Final Crisis - Requiem #1 och Indiana Jones and the Tomb of the Gods #1.


Indiana Jones and the Tomb of the Gods #1
Förlag:
Dark Horse
Författare: Rob Williams
Illustratör: Steve Scott

Indiana Jones and the Tomb of the Gods #1
första delen i en ny miniserie på fyra delar om alla vår favorit arkeolog Henry Jones Junior, mer känd som Indiana Jones. Handlingen här tar sin början i Sibirien 1931 där en grupp personer hittar något i en diamantgruva, ett föremål som vi snabbt förstår, då serien gör ett hopp framåt till 1936, intresserar många. Inte minst okultsökande nazister. Det är i denna härva som Indiana Jones handgripligen blir indragen i utan att veta särskilt mycket om det föremål som alla tycks vara så intreserade av.

The Tomb of the Gods
börjar spännande och innehåller en hel del action. Rob Williams tycker jag gör ett bra jobb med att denna inledande del av historien och det känns verkligen som ett Indiana Jones-äventyr i klassisk bemärkelse (á la Raiders of the Lost Ark) så tror att det här kan bli riktigt bra, om nu Williams lyckas hålla tempot uppe i de kommande nummren. Hurvidare Tomb of the Gods håller samma eller högre klass än den nya Indy-filmen är för tidigt att säga, men den verkar i alla fall lovande. Gillar man Indy så tror jag man kommer att gilla denna serie.


Eternals #2
Förlag:
Marvel Comics
Författare: Charles & Daniel Knauf
Illustratör: Daniel Acuña

I förra vecka skrev jag om den nyligen utkomna TPBn so samlade de första elva numren av Jack Kirbys skapelse The Eternals. I och med att Marvel nu i veckan släppte nummer två av den nya Eternals-serien så är det hög tid att titta närmare på denna skapelse. Som jag nämnde i föra veckan så bygger Eternals vidare på de händelser som Neil Gaiman avhandlade i sin miniserie för ett par år sedan. Ikaris, Thena, Sersi, Makkari och det andra Eternals förbereder sig alla inför de framtida hotet från The Horde genom att söka världen över efter Eternals som är ovetande om deras rätt härkomst och lever vanliga liv som vanliga människor. Men sökandet försvåras av en annan Eternal, Durig, som har en helt egen agenda och försöker samla nyppväkta Eternals på sin sida. Dessutom verkar Makkari bli allt svagare för varje gång han står i kontakt med The Dreaming Celestial, med enorma rymdjätten som står tyst och stilla i Golden Gate Park.

Att följa i Jack Kirbys och Neil Gaimans fotspår är sannerligen ingen lätt uppgift, men jag tycker Charles och Daniel Knauf gör ett riktigt bra arbete. I och med detta nummer har de snappt och effektivt etablerat förutsättningarna för serien och gett glimtar av vad som komma skall (The Horde och den inbördes maktkampen mellan Eternals). Dessutom hinner de med en del karaktärsutveckling, vilket det gör fantastiskt bra. Till sist så ska jag passa på att säga något om Daniel Acuñas illustrationer, som är helt underbara och en vissuel fest för ögonen. Dessutom känns hans teckningsstil helt rätt för Eternals.
Imorgon kommer del 2 av recensionerna, med Final Crisis - Requiem #1 och Action Comics #867, kom tillbaka då!

Inga kommentarer: