söndag 11 januari 2009

Årets bästa och sämsta 2008, del 5

Det här inlägget har blivit ganska så försenat, men som man brukar säga. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. I detta sista inlägg om det bästa och sämsta i serievärlden 2008 så har ska vi nu kora den bästa och den sämsta ongoing serien. Och vinnarna är...

Årets bästa serie:
Action Comics (DC): Här är det egentligen dött lopp mellan Action Comics och Green Lantern, båda två skriva av Geoff Johns. Men om jag skulle bli tvungen att välja (och det är jag) så får det bli Action Comics. Geoff Johns har här, tillsammans med Gary Frank, visat hur man kan ta äldra koncept från Supermans historia som Legion of Super-Heroes och Kandor och uppdatera dem på ett spännande sätt. Sedan ska Gary Frank har kudos för sina illustrationer i Action Comics som många gånger har varit fantastiska och dessutom gör han den kanske bästa illustrationen av Superman på mycket länge.


Årets sämsta serie:
Countdown to Final Crisis (DC): Målsättning med Countdown var ambitiös. Den skulle vara ryggraden för DC:s samtliga tidingar under året fram till Final Crisis. Dessutom ville man spinna vidare på framgången med 52, men båda dessa högflygande planer kraschlandade rätt ordentligt redan efter ett par nummer. Det blev helt enkelt för rörigt med alltför för många storylines som i slutet inte visade sig leda någonstans. Någon som kan nämna åtminstone en effekt av Countdown som hade verkningar på DC:s universum efter seriens slut? Nej precis, nada! Så här i efterhand så tycker jag Countdown var ett enda stort misslyckande och ett stort slöseri med tid.

2 kommentarer:

Markus sa...

Håller med om Superman, det har varit ett bra år. Green Lantern har jag inte läst ännu,tyvärr, trots att det är en gammal favorit. Ska skaffa samlingsvolymer vad det lider.

Countdown to Final Crisis var så dålig att jag inte vågade köpa själva Final Crisis!

Johan Dohrman sa...

Final Crisis har i stort sett ingenting med Countdown att göra, i alla fall inte vad jag kan se. Förutom namnet då förstås.