söndag 16 november 2008

Veckans serier - vecka 46

JSA Kingdom Come Special: Superman #1
Förlag: DC Comics
Författare: Alex Ross
Illustratör: Alex Ross

JSA Kingdom Come Speical: Superman #1 är en djupdykning i Superman of Earth-22, alltså de ställe där händelserna Mark Waids och Alex Ross fantastiska Kindom Come utspelade sig. Ni som hängt med i Justice Society of America de senaste månaderna vet att Geoff Johns gör något av en fortsättning på Kingdom Come, kallad Thy Kingdom Come. Jag tänker inte gå in mera på de händelser som leder upp till Thy Kingdom Come eller till denna one-shot, eftersom jag då skulle skulle behöva skriva en mindre avhandling. Vill ni veta så läs själva.

Hur som helst, JSA Kingdom Come Speical: Superman #1 var lätt veckans bästa serie. Alex Ross, som här både har skrivt storyn och gjort illustrationerna, har gjort ett fantastiskt bra jobb. Har man som läsare tidigare läst Kingdom Come så tror jag man kommer uppskatta den här one-shoten mer än annars, då Ross vävt in flera trådar från just Kingdom Come in den här historien.

Men det som verkligen lyfter den här serien är Ross illustationer. Det var länge sedan jag såg en serie som illustrationsmässigt ens kommer i närheten av vad Ross får fram här. Helt underbart! Att Ross sedan använder sig av två olika stilar för att särskilja de delar som skildrar händelser på Kingdom Come och de som utspelar sig i nutid kanske inte nyskapande, men han gör det fantastiskt bra. Så har ni läst Kingdom Come och kanske även några av de senaste numren av Justice Society of America så rekomenderar jag verkligen denna one-shot.

Jag hade också tänkt ha en recension av Eternals Annual #1 den här veckan, men tyvärr så har jag inte fått tag på den serien ännu. Får jag tag på den så lovar jag att lägga upp en recension av den så fort som möjligt.

2 kommentarer:

junkultur sa...

Trots att det är Superman så blir jag faktiskt lite sugen på denna. Har man någon behållning av den, förutom Ross' illustrationer, om man är nästintill helt oinvigd i DC?

Johan Dohrman sa...

Det har väl rätt mycket med tycke och smak det där om man gillar en illustratörs verk eller inte. Själv så gillar jag Ross väldigt mycket och har stor behållning av dem, men jag vet också att det finns de så inte gillar honom. Men har du läst Marvels eller något annat med Ross så tror jag du kommer att gilla de här.