söndag 2 november 2008

Veckans serier - vecka 44

Eftersom jag varit borta under större delen av helgen så har jag inte hunnit med att gå igenom veckans serieskörd ordentligt. Så den här veckan blir det bara en recension, dock av en riktigt bra tidning. Mycket nöje!

Final Crisis: Rage of the Red Lantern #1 ("Prologue: Blood Feud")
Förlag: DC Comics
Författare: Geoff Johns
Illustatör: Shane Davis

Det börjar närma sig nu, nästa års stora event oss DC, nämligen Blackest Night som jag tjatat om ett par gånger här på Seriehyllan. Rage of the Red Lanterns, som tar sin början i denna one-shot (och senare fortsätter i vanliga Green Lantern) ska ses som en prolog till Blackest Night.

I Rage of the Red Lanterns ska Hal Jordans ärkerival Sinestro transporteras till sin hemplanet Kourugar för att avrättas för sina brott under Sinestro Corps War. Hal får, tillsammans med ett gäng andra Lanterns, i uppdrag att föra Sinestro till Kourugar. Men allt går inte som planerat då de nya Red Lanterns vill ha ett ord med i leken också.

Geoff Johns idéer om ett emotionellt färgspektrum som ger kraft åt de olika Lanterna börjar här att verkligen utkristallisera sig. Hittills har vi sett gröna, gula, lilla och röda lanterns. För en ny läsare av Green Lantern låter det här säkert rätt underligt och också lite löjligt, men har man hängt med i Green Lantern sedan Johns började skriva så kan man inte undgå att Johns idéer passar perfekt i Green Lanterns värld. Så är du ett fan av I och väll hänga med i svängarna fram till Blackest Night så rekomenderar jag starkt Rage of the Red Lanterns.

Inga kommentarer: