onsdag 5 november 2008

DC lägger ner Batman-titlar

Grant Morrison avslutar i slutet av den här månaden sin Batman R.I.P.-story i Batman, vilken tycks lova stora förändringar av Batmans och denne omgivingar. Vad dessa förändringar kommer att innebära återstår att se men idag så meddelade DC Comics att tre stycken Batman-relaterade tidningar: Robin, Nightwing och Birds of Prey kommer att avslutas i februari. Om det innebär ett definitivt slut för titlarna eller om DC planerar en re-launch av samtliga tre återstår att se. Personligen tycker jag det känns tråkigt att DC tar det här beslutet, särskilt när det gäller Robin och Nightwing som ganska konstant har levererat bra storys sedan början. Detta, plsu att alla tre serier säljer rätt ok, gör att jag tror att DC planerar en re-launch.

Läs om det hela på Newsarama.com.

5 kommentarer:

Silwer sa...

BoP har ju varit bra länge, dock har jag inte läst nåt av den senaste författaren på tidningen, men den gav ju liv till en liveaction serie tom, som iofs var rent bedrövligt dålig.

Nightwing? nja jag vet inte det var nån tjej (nåt Grayson) som skrev den ett bra tag som var extremt dålig, han blev bla. våldtagen och alla intressanta bifigurer avled, hon överförde sitt eget liv på figuren på ett dåligt sätt.

Robin är slätstruken så den skulle jag inte sakna.

Silwer sa...

edit: iofs är inte BoP en Batman-titel sen länge.

Johan Dohrman sa...

Det var väl bara förra året som BoP flyttade från Gotham City till Metropolis(?) och det är väl först sen dess som man kan räkna bort den som en Batman-titel.

Nightwing tycker jag har varit bra ganska konstant med författare som Chuck Dixon, Marv Wolfman och nu senast Peter Tomasi. Det du beskriver känner jag inte igen, måste ha missat de nummren.

Silwer sa...

Var glad för det:-)
Jag tyckte karraktären Nightwing förstördes av vad det såg ut som författarinnans egna problem.

BoP togs bort från Batman titlarna innan flytten, den var mao inte helt bunden till Batman serierna.

Kanske inte så konstigt med tanke på medlemarna, det var väl bara Oracle som isf kunde bindas till Batman på något sätt och till Nightwing förstås.

Jag tror att iom ungefär när Gail Simone blev författare att de den blev fristående.

Struntsamma, det var en ba team bok iaf, så jag hoppas den kommer tillbaka en dag.

Chuck Dixon är så ojämn, sen förlåter jag aldrig honom för vad han gjorde med Moon Knight heller, att skriva så illa som han gjorde borde varit straffbart hehe:-)

Silwer sa...

edit: checkade runt lite och alla tre tidningarna har börjat falla i försäljningen, BOP fick tydligen ingen vidare övergång efter Simone lämnade blaskan.

Folk tror mest på nån slags kombinerad tidning framöver, så figurerna lär vi få se igen men kanske mer i en allmän Bat bok av nåt slag, eller Nightwing & Robin kanske.