söndag 31 augusti 2008

The Walking Dead

Den här veckan blir det inga recensioner av nyutkomna serier eftersom den riktiga inspirationen inte riktigt vill infinna sig den här veckan. Så istället tar jag och passar på att tipsa om en riktigt bra serie som jag fått upp ögonen för och som jag hittills har läst de första två samlingvolymerna av. Serien jag talar om är The Walking Dead, utgiven av Image och skriven av Robert Kirkman och illustrerade av Tony Moore och Charlie Adlard.

Jag låste börja med att säga att jag långt ifrån ser mig som någon zombie-fantast. Mina erfarenheter i genren sträcker sig i stort sett till att ha sett Dawn of the Dead (både gamla och nya) och Shaun of the Dead. Men The Walking Dead är så mycket mer än en zombie-serie, faktum är att zombierna inte har mycket mer än en biroll i serien. Istället ligger fokus på en liten skara människor som försöker överleva i en värld där samhället har brakat sönder och samman. Det är just det här som är serien stora styrka, fokuseringen på karaktärerna och redan efter ett par sidor så Kirkman lyckats fånga ens intresse och fått en att verkligen känna för karaktärerna.

Efter att ha plöjt igenom volym 1 och 2 så är jag nu på jakt efter de resterande volymerna i The Walking Dead. Jag bara måste få veta vad som kommer att hända och hur det kommer att påverka karaktärerna. Så är du på jakt efter en ny, bra serie att läsa så kan jag varmt rekommendera The Walking Dead.

6 kommentarer:

junkultur sa...

Att du gillar denna utan att vara zombiefantast säger en del om hur bra denna serie är. Tydligen har den blivit en sån stor framgång att Kirkman fått bli delägare i Image Comics.

Johan Dohrman sa...

Har du själv läst något av The Walking Dead?

Corto sa...

Även om den som inte är en zombiefantast borde se Night of the Living Dead av George A Romero från 68, den som jag tror startade det hela och en riktigt bra film.

The Walking Dead ska jag definitivt läsa framöver.

Mäla sa...

Walking Dead är väldigt fin, själv kör jag på de maffiga oversizeade hardcover -varianterna. Mums för Måns!

junkultur sa...

Jo visst har jag läst Walking Dead! Och jag håller med Corto om att Night of the Living Dead är ett filmmåste.

Kan även rekommendera boken I Am Legend av Richard Matheson. Där snackar vi föregångare i Zombie-genren.

Mäla, så klart att du köpt de feta samlingarna. Vem trodde något annat ;)

Mäla sa...

JUNK: He he...
http://maelahasit.wordpress.com/2007/06/03/the-walking-dead-book-one/