måndag 4 augusti 2008

Veckans serier - vecka 31

Veckans serieresencioner har blivit lite försenade eftersom jag av någon anledning inte har kunnat komma åt internet sedan i ondags kväll, men nu är jag igång igen och bjuder den här gången på två recensioner, båda från DC Comics, Reign in Hell #1 och Green Lantern #33.


Reign in Hell #1 ("Sundered Dominion")
Förlag:
DC Comics
Författaren: Keith Giffen
Illustratör: Thomas Derenick

Fullskaligt krig har brutit ut i helvetet. Lord Satanus och Lady Blaze har allierat sig för att utmanna helvetets härskare, Neron och själva utropa sig till härskare över helvetet. Båda sidor samlar sina arméer och kallar in tjänster från den världsliga världen. Frågan är bara på vems sida de kommer att ta... Dessutom bjuds det på en backup-story med Doctor Occult i huvudrollen så får ett något oväntat besök på kvällen innan slaget om helvetet bryter ut.

Reign in Hell #1 är första delen av en miniserie i åtta delar och detta första nummer blir välidgt mycket setup för det som ska komma i senare nummer. Men det blir nästan lite för mycket setup, visst det finns ett par trevliga actionscener men i övrigt så är det väldigt mycket snack. Men bortser man från denna problematik så tycker jag Reign in Hell #1 är rätt ok. Men det bästa med Reign in Hell är Thomas Derenicks illustrationer (som är lyssnade) och buackup-storyn med Doctor Occult, som jag tycker känns väldigt intressant.


Green Lantern #33 ("Secret Origins, Part 5")
Förlag: DC Comics
Författare: Geoff Johns
Illustratör: Ivan Reis

Att läsa Geoff Johns och Ivan Reis uppdaterade version av Green Lanterns (Hal Jordans) ursprung har riktigt bra, mycket tack vare de små hintar som Johns lagt in till nästa års stora Green Lantern story, Blackest Night och också på grund av Ivan Reis illustrationer, vilka är helt underbara. Green Lantern har aldrig sett bättre ut än då Reis håller i pennan. I detta nummer fortsätter Hal och Sinestro sin jakt på Abin Surs mördare, som i sin tur är på jakt efter något eller någon annan på planeten Jorden. Om ni ännu inte läst något av Green Lantern så tycker jag verkligen att ni ska ta er ner till er närmaste seriehandlare och köpa de fem nummer som hittills ingår i Secret Origins story, samt de två som återstår och som kommer i augusti och september. Bättre ställe att hoppa på Green Lantern-serien lär ni nog inte hitta just nu.

2 kommentarer:

junkultur sa...

Omslaget till Reign in Hell ser riktigt fint ut, men hur ser innehållet ut? Är helt obekant med Tom Denerick. Lite spännande dessutom med Sienkiewicz som tuschare.

Johan Dohrman sa...

Det här tror jag var första gången jag stöt på Denerick som tecknare. Jag tycker han har en snygg och intressant stil som jag gärna ser mer av. För att svara på din fråga så går Denericks stil i ungefär samma stil som omslaget.