torsdag 12 mars 2009

5 serier som skulle kunna bli bra TV-serier

Hittade en intressant artikel på Newsarama idag där de listade fem olika serier som de tyckte skulle kunna bli bra TV-serier, nu när intresset för serier ökar med serierelaterade filmer som t.ex. Watchmen på biograferna och Smallville på TV (som ju precis fått klartecken för en nionde säsong). Inspirerad av Newsaramas artikel så tänkte jag helt fräckt stjäla idén rakt av och lista mina egna 5 tips på serier som kan bli bra TV-serier. Vi börjar med plats fem:

5. The Flash

Idén om en TV-serie om The Fastest Man Alive är inte så tokig och skulle bli en naturlig spin-off från Smallville. Faktum är att det faktiskt har gjorts TV-serie på Flash tidigare, 1990, men den serien gjordes bara i en säsong och var inte särskilt bra. Men med hjälp av 2000-talets specialeffekter så tror jag att The Flash verkligen kan komma till liv på TV:n.

4. Global Frequency

Warren Ellis fantastiska, men alltför kortlivade serie Global Frequency skulle blir en riktigt bra TV-serie. Särskilt om man, precis som i serien, kunde få varje avsnitt att ha sin egen historia. Enligt Newsarama ska det ha gjorts ett pilotavsnitt av Global Frequency som nu cirkulerar ute på nätet men det är inget jag har kollat in.

3. 100 Bullets

Att se en TV-serie på Brian Azzarello och Eduardo Rissos fantastiska 100 Bullets skulle vara grymt. Problemet här tror jag att TV-bolagsdirektörer inte har stake nog att satsa på en produktion av denna serie. Alltför vårdsam, alltför brutal bör nog bli några av invändningarna mot ett sådant projekt. Men skulle det bli så kommer i alla fall jag att sita bänkad framför TV.

2. The Walking Dead

Robert Kirkmans zombie-epos borde vara en självskriven idé till en TV-serie för vilken TV-bolgasdirektör som helst. Ge projektet till någon kunnig person som Joss Whedon eller J.J. Abrams så kan det nog bli en rätt bra TV-serie om människornas kamp för överlevnad i en värld där zombierna tycks ha tagit över.

1. Marvel

Marvel har ju fokuserat ganska hårt på bioduken de senaste åren, men också producerat en del rätt bra animerade TV-serier. Frågan är varför det dröjer med att producera en live-action TV-serie basserad på någon av deras serier... Kan det vara så att fiaskot med Generation X fortfarande ligger och spökar oss Marvel? Hoppas inte det i alla fall för Marvel har flera intressanta titlar och karaktärer som skulle kunna passa riktigt bra i en TV-serie. Jag tänker då främst på någon av X-titlarna som X-Men, X-Factor eller X-Force. Eller varför inte en TV-serie om Iron Fist eller Heroes for Hire? Marvel med sitt enorma bibliotek av karaktärer har alla möjligheter i världen att få till en riktigt bra TV-serie.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant! Det har faktiskt ryktats om en tv-serie baserad på Marvels Moon Knight, men det verkar inte ha hänt något.

Christine sa...

Nu är ju jag visserligen partisk här men jag vet att många med mig tycker att Daredevil skulle kunna bli en helt utmärkt TV-serie. Behovet av dyra specialeffekter är relativt lågt och serier som handlar om advokater är ofta populära (och med superhjälte-twist blir konceptet dessutom unikt). Jag skulle dock gärna se en serie basered nästan vilken som helst av Marvels mer jordnära karaktärer om man verkligen tar uppgiften på allvar och det inte blir barnprogram av det.

Johan Dohrman sa...

Ja, jag har också hört att det ryktas om en Moon Knight TV-serie. Vi får väl se om det blir något av det... Kan säkert bli rätt bra om det blir av.

Vad gäller Daredevil så håller jag med om att hans skulle lämpa sig rätt bra för TV-formatet. Om man bara hittar rätt skådespelare... Jag var inte direkt eld och lågor över Ben Afflecks prestation som Matt Murdock i Daredevil-filmen.

Dennis sa...

Du tror inte att Fables hade gjort sig bra som tv-serie?

Jens sa...

Fables blir ju tv-serie, det kan nog bli ganska bra tror jag. Tyvärr kommer den sändas NBC i usa, med andra ord inte så mycket blod, inga svordomar och inget sex osv.

Fredrik Adolvsson sa...

Du borde leta upp Global Frequency. Allt tyder på att du har rätt i ditt antagande, att TV-serien hade blivit riktigt bra, för piloten är det. Jag gillade skarpt.

hugo sa...

faktum är att några i min klass håller på att göra ett pilotavsnitt baserat på the walking dead, fast då i svensk tappning. och det är inget budgetprojekt, utan riktiga skådespelare och grymt snyggt foto. vore kul om nån tv-kanal skulle plocka upp det. svensk zombie-apokalyps liksom!