tisdag 10 mars 2009

X-Men/Spider-Man #4

X-Men/Spider-Man #4 ("The Mutant Hunter")
Förlag: Marvel Comics
Författare: Christos Gage
Illustratör: Mario Alberti

Christos Gage miniserie X-Men/Spider-Man har bjudit på väldigt trevlig läsning i tre nummer, men nu när säcken så att säga ska knytas ihop så blir resultatet inte riktigt som man hade velat. I de tidigare numren har Gage bjudit oss på en fin resa genom både Spider-Mans och X-Mens historia med nedslag på viktiga ställen och ofta med en härlig humor. Men eftersom vi nu nästan är framme i nutid så funkar det inte alls lika bra som tidigare, exakt varför är lite svårt att sätta fingret på...

En annan sak som jag inte tycker funkar särskilt bra är att Gage helt plötsligt slänger i en klon av Kraven the Hunter, kallad Xraven, som bad guy. Funkar inte särskilt bra, även om det story-mässigt knyter ihop en hel del lösa trådar. Jag hade hellre sett en fight med X-Men och Spider-Man mot Mister Sinister. Det hade varit ett betydligt bättre avslut på den här miniserien än det väldigt öppna slut som Gage ger oss nu.

Mario Albertis illustrationer har varit, och fortsätter vara, pricken över i:et här. Det ser fantastiskt snyggt ut och för min del hoppas jag att Marvel låter Alberti teckna X-Men, eller Spider-Man, igen. För så skulle han gärna få illustrera Uncanny X-Men efter Terry Dodson istället för tråkmånsen Greg Land.


Men trots en del skavanker så är X-Men/Spider-Man #4 ett rätt bra nummer och en hyffsad avslutning på en miniserie som har varit riktigt bra (trots att det här numret drar ner lite på helhetsintrycket).

3 kommentarer:

Magnus sa...

Greg Land är jävligt bra!

Anonym sa...

Magnus: Nej!

Johan Dohrman sa...

Gillade Greg Land ett tag men hans Photoshop-klipp & klistrande stil blir rätt snabbt väldig platt och tråkig. Nej usch!!