söndag 8 mars 2009

Veckans serier - vecka 10

Superman: World of New Krypton #1
Förlag: DC Comics
Författare: James Robinson & Greg Rucka
Illustratör: Pete Woods

Jag vet inte om ni alla har hängt med i vängarna vad gäller de förändringar som DC Comics genomför i alla Superman-relaterade serietidningar. Från och med nu och ett år framåt så kommer Superman inte att vara med i vare sig Action Comics eller Superman, vilka kommer att tas över av andra karaktärer (Action Comics kommer att tas över av de kryptoniska superhjältarna Nightwing och Flamebird och i Superman så kommer Mon-El att ta hand om Metropolis i Supermans frånvaro).

Istället för att vara med i Action Comics eller Superman så kommer Superman nu att vara med i en ny tolv-nummers miniserie med namnet Superman: World of New Krypton. Som namnet antyder så kommer serien att fokusera på Supermans upplevelser bland 100 000 kryptonianer i Kandor (ni som hängt med i New Krypton-arcen vet vad detta har inneburit för the Man of Steel).

För att vara ett första nummer där det till största del brukar handla om att etablera storyn, vilket generellt sätt brukar innebära mycket dialog och lite action så tycker jag Robinson och Rucka har hittat en bra mellanväg här, men det blir aldrig långtråkigt efter som man inte uppehåller sig vid de olika scenerna längre än vad som krävs vilket gör att World of New Krypton får ett bra tempo rakt igenom.

Illustrationsmässigt så tycker jag numret bjuder på en blandad mix av bra och lite mindre bra illustrationer. På det stora hela så gör Pete Woods ett bra jobb, som t.ex. Supermans fight med Non, men på sina ställen känns illustrationerna genomstressade och inte alls lite detaljerade som på andra ställen i numret.

Alltså, på det stora hela så får Superman: World of New Krypton klart godkänt och det ska bli intressant att följa Superman nu när han är omgiven av folk i vars sällskap han inte alls är lika super som tidigare.

Inga kommentarer: