söndag 15 mars 2009

Veckans serier - vecka 11

Action Comics #875 ("The Sleepers, Part I")
Förlag: DC Comics
Författare: Greg Rucka
Illustratör: Eddy Barrows

Det här är Greg Ruckas första nummer i sin run på Action Comics och han har det inte lätt. Att ta över efter Geoff Johns fantastiska run som verkligen lyfte Action Comics till en av DC:s bästa tidningar är verkligen ingen lätt uppgift. Att dessutom ta över tidning när dess egentliga huvudkaraktär har tagit ett sabbatsår från den och överlämnat huvudrollen till två rätt okända karaktärer som Nightwing och Flamebird gör inte uppgiften direkt lättare.

I det här numret slås Nightwing och Flamebird mot kryptonianska sleeper-agenter placerade på jorden av general Zod. Inte direkt särskilt spännande, faktum är att spänning är något av en bristvara i det här numret. Det mest spännande som händer här är att vi nu får veta vilka som döljer sig bakom namnen Nightwing och Flamebird där den tidigare är känd för Superman-fansen sedan tidigare (se arcen Last Son). Bortsett ifrån det så är det här ett ganska ordinärt och lite småtråkigt nummer, helt klart ett steg tillbaka från den kvalité vi kommit att förvänta oss av Action Comics efter Geoff Johns run.

Något som är bra i det här numret är ändå Eddy Burrows illustrationer som är riktigt fina och fylda med detaljer. Det enda minuset här är att han valt att teckna Nightwing och Flamebird som ett tar fjortisar, vilket är åtminstone tio år för ungt om man jämför för hur de såg i sin debut i Superman #681. Men jag har en känsla av att vi kommer att få en förklaring till detta i kommande nummer.

1 kommentar:

Seb sa...

Jag läser din blogg flitigt och förvånas hela tiden över vilken koll du har! det får mig att undra om hur vida du har koll på serietidnings-prenumerationer? Jag är sugen på Justice League Of America , och The Flash The fastest man alive till exempel. Men har letat överallt (känns det som) för en prenumeration på dessa utan vidare framsteg. så jag tänkte fråga om du har nån aning om hur eller var ja kan få tag på dessa premunationer?