söndag 26 oktober 2008

Veckans serier - vecka 43

Final Crisis #4 ("How To Murder Earth")
Förlag: DC Comics
Författare: Grant Morrison
Illustatör: J.G. Jones, Jesus Merino, Carlos Pacheco

Grant Morrison har nu kommit ungefär halvvägs igenom Final Crisis och till skillnad från Marvels Secret Invasion, som jag mer eller mindre har skippat numera, så har Final Crisis bjudit på trevlig och spännande läsning. I det här numret får vi se hur the Anit-Life Equation sprider sig över världen och hur DC:s hjältar för en till synes hopplös kamp för att rädda världen.

Grant Morrison skriver ju just nu som bekant också storyn Batman R.I.P. i Batman en story som, nu när den närmar sig sitt slut, jag fortfarande har väldigt blandade känslor kring. Några sådana känslor har inte när det gäller Final Crisis, men jag tycker att Morrison bör ha en växel till att lägga i inför de sista tre numren av serien, vilket jag också tror att han kommer att göra.


Thor: The Truth of History
Förlag: Marvel Comics
Författare: Alan Davis
Illustatör: Alan Davis

Alan Davis är lite av en legend inom seriebranschen. Han är kanske mest känd som illustatör och har bland annat jobbat med Alan Moore på dennes klassiska run på Captain Britian. Men Davis har också skrivit ett antal serie också och i Thor: The Truth of History så tar han sig an att både skriva och illustrera denna one-shot.

Storyn tar sin början vid pyramiderna vid Giza där två arkeologer diskuterar Sfinxens ursprung där den ene menar att Sfinxen är betydligt äldre än pyramiderna. Ur detta får vi ta del av en historia där Thor tillsammans med två andra asagudar beger sig till antikens Egypten för att hämta hem Volstagg, som råkat hamna där av misstag.

Alan Davis bjuder oss här på en rätt trevlig historia och fylld av nostalgivibbar, inte minst tack vare Davis illustationer. Jag tycker att Thor: The Truth of History är en helt ok one-shot med lite klassisk feel, så gillar man Thor så tror jag man kommer att gilla den här också.

Inga kommentarer: