lördag 27 september 2008

Veckans serier - vecka 39

Angel: Revelations #5 ("Graduation/Ascension")
Förlag: Marvel Comics
Författare: Roberto Aquirre-Sacasa
Illustratör: Adam Pollina

Det är verkligen synd att den här serien nu har kommit till sin sista del. Angel: Revelation har varit något av det bästa från Marvel som man har kunnat läsa på senare tid. Robert Aguirre-Sacasa har verkligen tagit karaktären Angel och gett honom, och hans origins-historia, ett djup som inte funnits där tidigare. Kort sagt en fröjd att läsa. Något annat som varit en fröjd i Angel: Revelations är Adam Pollinas illustrationer. De har varit helt fantasitiska occh jag måste säga att flera av bilderna i detta nummer fick mig verkligen att tänka "Wow". Jag kan knappt bärga mig tills den här serien kommer ut i en snygg TPB eller HC så definitivt ska inhandlas.

Flash Gordon ("The Mercy Wars Chapter One: Blast Off!")
Förlag: Ardden Entertainment
Författare: Brendan Deneen
Illustratör: Paul Green

Läser man den här nya Flash Gordon-serien från Ardden Entertainment och förväntar sig något i still med filmen från 1980 så tror jag man kommer att bli en aningen besviken. Detsamma gäller om man förväntar sig en klassisk tolkning av Flash. Brendan Deneen och Paul Green har här gjort en hel del ändringar av både historien och karaktärerna för att uppdatera den till det 20:e århundradet. Flash är här t.ex. professor vid Yale universitetet och Dale Ardden är CIA-agent.

Personligen tycker jag Deneen och Green är på rätt väg här, även om det är lite för tidigt för att dra några sådana slutsatser utan man får nog ge tidningen ett par nummer på sig, men av det lilla man ges här så känns det bra mycket bättre än den rätt patetiska TV-serien som kom förra året.

2 kommentarer:

junkultur sa...

Jag har faktiskt sparat alla Angel och ska läsa dem i ett svep. Väntar på sista numret på posten. Hoppas den är så bra som du säger. Ser verkligen fram emot att läsa denna.

Johan Dohrman sa...

Jodå, det är så bra som jag säger. Tror du kommer att känna likadant där du väl börjar läsa den.