söndag 7 september 2008

Veckans serier - vecka 36

X-Men Origins: Beast #1
Förlag: Marvel Comics
Författare: Mike Carey
Illustratör: James Woodward

X-Men Origins är en serie one-shots som berättar bakgrunden till några av de stora karaktäerna inom X-Men. Hittills har det kommit tre stycken X-Men Origins som har behandlat Colossus, Jean Grey, och nu senast Beast.

Jag ska väl börja med att säga att jag i princip har noll koll på Beast original-origin som den var då han för första gången dök upp i Uncanny X-Men #1 1963, så jag vet inte hur pass stora ändringar Carey har gjort i historien. Hur som helst, det här är ingen dålig tidning, tvärt om. De X-Men Origins jag har läst har varit av varierande kvalité men den här helt klart den bästa. Careys story är riktigt bra skriven, men tidningens starkaste sida tycker jag ändå är James Woodwards illustrationer som är fantastiska och påminner lite om Alex Ross i stilen. Efter det här så skulle jag gärna vilja se Woodward göra en run på någon av X-Men tidningarna. Har dålig koll på Beast så tycker jag ni kan kolla det här nummret.Secret Six #1 ("At the Point of Puncture")
Förlag: DC Comics
Författare: Gail Simone
Illustratör: Nicola Scott

Kommer ni ihåg Secret Six, en av de miniserier som följde på Infinite Crisis för två år sedan? Nu är det dags för denna gravt missanpassade grupp av karaktärer att göra comeback i en ny serietidning, där Gail Simone står för storyn och Nicola Scott för bilderna.

Secret Six är verkligen bra, för även om det mesta i det här numret är setup för kommande nummer så lyckas Simone hålla intresset uppe hela tiden, och mer där till genom mycket dråplig svart humor i dialogen mellan karaktärerna. Exempelvis det långa samtalet mellan Deadshot och Catman är fantastisk välskrivet och riktigt roligt, likaså är samspelet mellan Ragdoll och Bane. Det finns alltså mycket i Secret Six som lovar gott inför kommande nummer och jag kommer i alla fall att försöka följa den här storyn för att Simone och Scott har i tankarna för Secret Six. Eftersom Secret Six just nu bara har fem medlemmar så är en ny medlem i varje fall att vänta, frågan är bara vem?

1 kommentar:

junkultur sa...

Jag har läst Colossus och Jean Gray. Colossus var i min mening rätt OK, men Jean Gray kändes direkt meningslös.

Kul att denna verkar bra. Mike Carey verkar het just nu.