lördag 13 september 2008

Veckans serier - vecka 37

Deadpool #1 ("One of US, Part One")
Förlag: Marvel Comics
Författare: Daniel Way
Illustratör: Paco Medina

Deadpool var Marvels svar på DC:s Deathstroke the Terminator, eller kanske parodi ligger närmare sanningen eftersom Deadpool är helt och hållet bananas, nuts, galen, crazy, välj själva. Dessutom knäcker han fler halvtaskiga kommentarar om sina motståndare än Spider-Man, så det är inte utan skäl som han kallas för The Merc with a Mouth.

Deadpool-fans är nog glada att deras favorit nu återkommer i en egen tidning, och även om jag inte tillhör skaran av hängiva Deadpool-fans så tyckte jag det här var ett helt ok, och rätt roligt första nummer. Dessutom kan man lungt säga att cliffhangern i slutet av numret kommer att få folk att vilja läsa nummer 2. Så gillar du Deadpool så är det här ett givet köp och detsamma tycker jag gäller om du inte har någon större koll på Deadpool sedan tidigare då det här numret känns som ett bra ställe att hoppa på.X-Men: Magneto Testament #1
Förlag: Marvel Comics
Författare: Greg Pak
Illustratör: Carmine Di Giandomenico

Magneto är X-Mens nemesis, men vad vet egentligen om Magneto innan han blev Magneto? Serier har genom åren gett oss olika och ofta väldigt motsägelsefula bilder av den unge Magnetos liv. Så när jag fick höra talas om Magneto Testament och att den skulle handla om Magnetos ursprung så tänkte jag att det var verkligen på tiden. Och efter att ha läst Greg Pak och Carmine Di Giandomencios första nummer i den här miniserien så känner jag att de är på rätt väg med karaktären Magneto, för är det något som varit någorlunda fast om Magnetos bakgrund så är det hans upplevelser som ung pojke i andra världskrigets Tyskland. Något som Pak har tagit fasta på. Det enda jag egentligen har att invända mot det här numret är att det är lite av en slow-start, men jag tror definitivt att det kommer att ta sig redan i nästa nummer.

2 kommentarer:

spang sa...

hej. Vet du vart man kan köpa den här serien i sverige? eller måste man beställa i USA?

Johan Dohrman sa...

Hör av dig till Staffars serier eller till Comics Heaven (comicsheaven.se), de kan säkert hjälpa dig.