fredag 15 februari 2008

Veckans serier - vecka 7

X-Force #1 (Angels & Demons, Part 1)
Förlag:
Marvel Comics
Författare: Christopher Yost & Craig Kyle
Illustratör: Clayton Crain

Marvels stora crossover Messiah Complex avslutades i januari med att en del ängdringar och nyheter infördes. En av dessa är återkomsten av X-Force. Gamla X-Force dök upp första gången 1991, med Cable som ledare för teamet, som var tänkt att ta hand om problemen innan de blev problem. Nya X-Force har Wolverine som ledare och teamet består bland annat av Warpath, X-21 och Wolfsbane. Tanken med teamet är att de, precis som det gamla, ska ta hand om problemen innan de blir problem och ta hand om dem... permanent. I detta första nummer är det The Purifiers, en grupp religösa militanter som anser att mutanter är roten till allt ont, som står för problemet. Handlingen är bra och verkar mycket lovande inför försättningen, särskilt med tanke på slutet. Jag vill inte avslöja för mycket men fans av X-Men kommer att stöta på en gammal bekant. Ett solit första nummer, men det återstår att se om den håller vad den lovar...

The Walking Dead #46
Förlag: Image Comics
Författare: Robert Kirkman
Illustratör: Charlie Adlard

Jag har hört en hel del bra om The Walking Dead så denna vecka bestämde jag mig för att testa den som se vad det var för något. Det här numret var kanske inte det bästa att hoppa rak in i, då den inte behandlar särskilt mycket av vad som hänt tidigare. Men det står ganska snabbt klart att The Walking Dead följer en grupp människors kamp för överlevnad i en värld övertagen av zombies. Trots bristen på bakgrundsinfo så måste jag säga att det här var riktigt, riktigt bra. Stark, välgjord och spännande story, men det absolut bästa är Charlie Adlards svart-vita illustrationer, vilka ger serien precis rätt ton. Efter det här så kommer The Walking Dead helt klart att finnas med på min pull-list för kommande månader.

Booster Gold #0 (Blue & Gold, Chapter One: The Secret Origin of Booster Gold)
Förlag: DC Comics
Författare: Geoff Johns & Jeff Katz
Illustratör: Dan Jurgens

Enligt mig så är det här veckans serie! Ända sedan första numret så har Booster Gold levererat på mycket hög nivå, och det här numret är verkligen inget undantag. Geoff Johns och Jeff Katz har hittat en perfekt blandning av action och humor som jag tycker funkar perfekt. Att tidsresor spelar en central roll i serien öppnar upp för mycket intressanta storys, t.ex. så är Blue Beetle (Ted Kord) tillbaka efter att ha varit död sedan Infinite Crisis för två år sedan. Faktum är att han aldrig dog, om man ser till vad som hända i förra numret. Hur som helst sår jag så ser nästa nummer ut att bli väldigt spännande. Orden blått, robot och Brother Eye kan något leda er DC-fans rätt.

Captain Marvel #3 (3, Deep Background)
Förlag: Marvel Comics
Författare: Brian Reed
Illustratör: Lee Weeks

Efter tre nummer så börjar denna Captain Marvel miniserie ta sig på allvar. Inte minst tack vare ett antal glimtar mot Marvels stora event i vår och sommar, Secret Invasion, men också tack vare Marvels minnesförlust. Är Captain Marvel verkligen den han tror sig vara, och vad vet egentligen Tony Stark (Iron Man) om saken? Brian Reed har här fått till en spännande och intressant historia som det ska bli intressant att se hur den utvecklar sig. Lee Weeks ska också ha en del beröm för sina illustrationer som jag tycker är väldigt snygga. Härliga färger och väldigt actionfylda.

Inga kommentarer: