lördag 2 februari 2008

Veckans bästa

Premiärdags! Seriehyllan kollar in veckans bästa serier på den amerikanska seriefronten. Denna vecka är det fyra tidningar som förtjänas att lyftas fram, Ultimate X-Men #90, Green Lantern #27, Countdown to Final Crisis #13, och The Trials of Shazam #11.


Ultimate X-Men #90 (Apocalypse, Part One)
Förlag: Marvel
Författare: Robert Kirkman
Illustratör: Salvador Larroca

Ultimate X-Men är en alternativ, modernare, annorlunda, version av Marvels klassiska X-Men. Av de vanliga Ultimate-titlarna som just nu ges ut så tycker jag Ultimate X-Men är den titel som konsekvent visat upp den bästa kvalitén, både vad gäller story och illustration. Det gäller också detta nummer. Många kan säkert tycka att den är lite snackig, att det är lite lite action och till viss del kan jag hålla med om det. Men jag tycker den lägger en spännande och intressant grund för de kommande numren i den här story arc:en. Illustrationerna är riktigt bra och sista bilden är helt underbar. "Now is the time for Apocalypse."

Green Lantern #27 (Sinestro Corps Epilogue: The Alpha Lanterns, Part 2)
Förlag: DC Comics
Författare: Geoff Johns
Illustratör: Mike McKone
Ända sedan DC Comics startade om Green Lantern 2005 med miniserien Green Lantern: Rebirth så har den sedan dess varit det kanske bästa överhuvudtaget i DC Comics sortiment, den episka storyn The Sinestro Corps War som avslutades i december är ett fantastiskt exempel på detta. Denna story tar plats direkt efter händelserna i Sinestro Corps War och behnadlar effekterna av kriget. Geoff Johns fortsätter alltså i samma stil, dvs. storslaget, episkt och jävligt bra skrivet. Illustrationerna av McKone är också på topp. Det finns egentligen bara en sak att säga: LÄS!!!


Countdown to Final Crisis #13 (Abandon All Hope)
Förlag: DC Comics
Författare: Anthony "Tony" J. L. Bedard, Paul Dini, Keith Giffen
Illustratör: Thomas Derenick

Countdown är tänkt att vara DC:s ryggrad fram till sommarens stora event, Final Crisis. Strukturen är den samma som 52 förra året, men Countdown är inte alls lika bra som den, även om serien under de senaste tio nummren gjort en ordentlig uppryckning. Veckans nummer är nog det bästa hittills i serien, där hödpunkten är en riktigt massiv fight mellan Superman-Prime och Monarch (tidigare Captain Atom). Så har ni inte läst Countdown på ett tag så tycker jag ni gott kan kolla in de senaste nummren, jag tycker i alla fall de är väl värda att läsas.

The Trials of Shazam! #11 (There's Magic in the Air)
Förlag: DC Comics
Författare: Judd Winick
Illustratör: Mauro Cascioli

Trials of Shazam! är änu en serie som jag under det senaste året läst med stort intresse, och som nu närmar sig sin uplösningen (detta är det näst sista numret i miniserien). Judd Winick har verkligen gjort något nytt och modernt med figurerna i DC Comics Captain Marvel som hängt med ända sedan 40-talet. I Trials of Shazam! är det Freddy Freeman (Captain Marvel Jr.) som nu genomgår olika test för att få sina krafter och bli den nya Captain Marvel. Men han hindras av den skoningslöse Sabina som sätter käppar i hjulet på mer än ett sätt. Trials of Shazam! håller hög kvalité, både vad gäller story och bild (Casciolis bilder i detta nummer är fantastiska), så jag rekomenderar den varmt.

Inga kommentarer: