onsdag 30 juli 2008

Intressanta serienyheter i TV-världen






Fantomen på TV?

Newsarama.com skriver idag att manusförfattarna George och Daniel Knauf, vilka bland annat ligger bakom TV-serien Carinvale, har skrivit ett fyra timmar långt manus för ett pilotavsnitt basserat på Lee Falks klassiska karaktär, Fantomen, för Sci-Fi Network. Förhoppningen är att detta ska utmynna i en modern, uppdaterad TV-serie på karaktären. Än så länge så är det bara ett manus och långt ifrån säkert att det verkligen blir av, men bara tanken är underbar. Särskilt för oss svenskar tror jag som mer eller mindre fått Fantomen med modersmjölken. Så om det blir en TV-serie så är mitt budskap till TV-kanalernas inköpare mycket och kort och koncist. KÖP IN!!! Här kan du läsa mer på det hela.








Legion of Super-Hereos i Smallville

Jag vet att det råder något blandade känslor angående TV-serien Smallville, men jag tycker att den är ok, även om det har varit lite blandad kvalité på avsnitten. Men efter att ha läst detta på Newsarama imorse så kan längtar jag verkligen tills dess att åttonde säsongen av Smallville börjar visas här i Sverige. Då ska nämligen the Legion of Super-Heroes göra ett gästspel i serien och avsnittet (det nionde i säsongen) kommer att vara skrivit av Geoff Johns, vars serier jag skrivit varmt om här på Seriehyllan. Kort sagt det här kan bli ett riktigt bra avsnitt.

måndag 28 juli 2008

The Dark Knight - Wow!!

Igår gick jag jag in i biosalongen med höga förväntningar för att se The Dark Knight. Efter dryga två timmar och trettio minuter kom jag ut igen med ett leende på läpparna. Alla mina högt ställda förväntningar på filmer hade infriats med råge. The Dark Knight är en helt underbar film, som faktiskt känns snäppet bättre än Batman Begins. The Dark Knight är en mörk, nästan nattsvart film, och dess centrum finns the Joker, fantastiskt spelad av Heath Ledger. Bara Heath Ledgers rolltolkning av Jokern är skäl nog att se filmen. Dessutom, och det trodde jag inte att jag skulle säga innan jag sett filmen, slår han Jack Nicholsons rolltolkning av Jokern i Tim Burtons Batman från 1989 med ljusår. Så här mordisk och psykotisk har Jokern sällan porträtterats, vare sig på vita duken eller i serierna. Jag tror faktiskt att vi i februari-mars kommer att få se filmhistoria skapas då Oscarsgalan går av stapeln och Heath Ledger blir det förste skådespelaren att få en Oscar postumt.

Hur är det då med resten av filmen? Jodå, den är fantastiskt och det finns inte en skådepelare som jag tycker gör en dålig insats. Aaron Eckhart gör t.ex. en strålande insats lite i symundan av Heath Ledger som rollen som Harvey Dent/Two-Face. Och medan vi ändå är inne på Harvey Dent så var det väldigt kul att se en liten scen mellan Dent, Gordon och Batman på polishusets tak som helt uppenbart är en direkt hyllning på Jeph Loebs och Tim Sales The Long Halloween. Kort sagt, The Dark Knight är årets hittills bästa film, och förmodligen även årets för jag ser inte hur någon annan film ska kunna toppa denna. Betyget blir alltså toppklass, 10 av 10 möjliga.





lördag 26 juli 2008

Veckans serier - vecka 30

Uncanny X-Men #500 ("SFX, Part One")
Förlag:
Marvel Comics
Författare: Ed Brubaker & Matt Fraction
Illustratörer: Terry Dodson & Greg Land


Våra kära mutanter firar denna vecka sitt femhundrade nummer, och i och med detta nummer så är X-Men åter igen tillsammans, status quo är alltså återställt på den punkten i alla fall. Men allt är sig inte helt likt från tidigare i X-Men. Det har nu flyttat ifrån Xavier Institute i New York till den amerikanska västkusten och San Francisco där de blivit stadens officiella superhjältar.

Den senaste story arcen (Divided We Stand) var inte någon större hit för Uncanny X-Men i min mening. Men nu ser det lite mer lovande ut, även om det än så länge är för tidigt för att dra några slutsatser, men jag tyckerni ska hålla ett öga på Uncanny X-Men och se varåt det bär. Under tiden tycker jag ni ska kolla in Astonishing X-Men och X-Force, de just nu bästa X-Men serierna.


Madame Xanadu #2
Förlag:
Vertigo
Författare: Matt Wagner
Illustratör: Amy Reeder Hadley

Jag är lite svag för karaktärer med magiska krafter i still med Doctor Fate och Phantom Stranger. Madame Xanadu är en av DC Comics mindre kända karaktärer med magiska krafter och i denna nya serie är Matt Wagner tagit sig an Madame Xanadu och gör det genom att börja med Madame Xanadu ursprung som trollkvinnan Nimue och slottet Camelots fall.


Jag tycker det är kul att sådana här lite mera okända och obskyra karaktärer kan få utrymme att utvecklas i en egen serie och efter att ha läst dessa två första nummer av Madame Xanadu så tror jag att det den här tidningen kan blir något bra och intressant.


Angel: Revelations #3 ("Senior Year Book 3")
Förlag: Marvel Comics
Författare: Roberto Aguirre-Sacasa
Illustratör: Adam Pollina


Angel: Revelation har hittills varit en fröjd att läsa och kastar i min mening välbehövligt ljus på Warren Worthington III:s (mer känd som Angel) ungdomsår innan X-Men. Detta tredje nummer fortsätter hålla samma höga klass som de första två och Adam Pollinas illustrationer är kanske inte riktigt vad man är van vid i seriesammanhang, men ändå helt fantastiska och funkar utmärkt till Roberto Aguirre-Sacasas texter. Även om Angel var en av de ursprungliga medlemmarna i X-Men så skulle jag vilja säga att han är den kanske minst utvecklade karaktären av de fem ursprungsmedlemmarna. Den bristen råder Angel: Revelations verkligen bot på och jag hoppas att de sista två numren av denna miniserie fortsätter att hålla samma höga kvalité. Angel: Revelations är, i min mening, bland det bästa som Marvel just nu ger ut.

onsdag 23 juli 2008

Nytt i seriesamlingen

Igår fick jag hem pinfärska Superman and the Legion of Super-Heroes i läcker hardcover. Fantastisk story arc av min husgud Geoff Johns, och lika fantastiskt illustrerat av Gary Frank. Om man gillar Legion (och vem är inte det...) så är denna ett måste men har man aldrig läst eller för den delen hört talas om Legion of Super-Heroes så tror jag den här är ett perfekt ställe att börja på. Dock har jag ett liten invändning till själva utgåvan. Om nu DC väljer att göra en hardcover såkan de väl ändå kosta på sig att använda lite tjockare papper. Tänk på det till nästa gång DC!

lördag 19 juli 2008

Veckans serier - vecka 29

Final Crisis: Rouges's Revenge #1 ("Book One")
Förlag:
DC Comics
Författare: Geoff Johns
Illustratör: Scott Kolins


När DC för ett par månader sedan presenterade Final Crisis mer i detalj vad det, förutom huvudhistorien, två sidohistorier som jag såg väldigt mycket fram emot och hade höga förhoppningar om, Legion of Three Worlds och Rouges' Revenge. Legion of Three Worlds ligger fortfarande ungefär en månad framåt i tiden, men Rouges' kom nu i veckan. Frågan är om den lever upp till mina förväntningar...

Rouges' Revenge kretsar kring Flash skurkar, vilka brukar kallas the Rouges, och då särskilt Captain Cold, Heatwave, Weather Wizard och Mirror Master. De har inte haft lätt den senaste tiden. Först får Inertia dem att döda Bart Allen (Flash IV) och som straff blir de ivägskickade till en helvetesplanet tillsammans med i stort sett alla DC:s skurkar. Nu är det på rymmen och har också bestämt sig för att lägga av. Men då de för veta att Inertia är i farten igen så bestämmer de sig för att göra en sista sak, att utkräva hämnd på Inertia.

Geoff Johns och Scott Kolins är som jag sagt förrut främling för dessa frägstarka skurkar sedan deras tidigare run på The Flash, där de gav dessa karaktärer en välbehövlig dos karaktärsutveckling och djup. Denna linje fortästter de på i Rouges' Revenge och gör det strålande. Att Flash inte ens är med i det här numret är inget man ens reflekterar över, eller för den delen saknar. Jag tycker att Johns och Kolins verkligen lever upp till mina högt stälda förväntningar och jag kommer helt klart att med spänning följa vad som kommer att hända i de två kommande numren.


Amazing Spider-Man #565 ("Kraven's First Hunt, Part One")
Förlag:
Marvel Comics

Författare: Marc Guggenheim
Illustratör: Phil Jimenez

Sedan Brand New Day-spektaklet, där Marvel i stort sett över en natt kastade drygt tjugo år av Spider-Man-kontinuitet i papperskorgen, så har jag i ren protest hållit mig undan från Amazing Spider-Man. Men efter ett tips från Maela så tänkte jag att det kanske kunde vara läge att ge ASM en ny chans. Ett beslut, för Marc Guggenheim och Phil Jimenez Spider-Man verkar vara att gammalt gott märke. Det är inte helt perfekt ännu, men jag tycker i alla fall att det ser lovande åt. Kul också att se att de tar med en gammal klassisk skurk i modern version i detta nummer. Men hur denna nya, kvinnliga, version av Kraven the Hunter kommer att funka är för tidigt att säga, jag tycker att det känns intressant i alla fall. I alla fall så känns det väldigt bra att Marvel nu äntligen börjar få ordning på Spider-Man igen.

torsdag 17 juli 2008

The Goon och Wolfskin

Efter tips från PulpSecret.com podcast The Stack fick nys om två tidningar som verkade intressanta, The Goon #26 och Wolfskin Annual #1 från Dark Horse Comics respektive Avatar Press. Efter att nu ha läst igenom dessa två så kan jag rapportera att dessa två är riktigt intressanta serier.

The Goon kan närmast beskrivas som en korsning mellan valfri gangsterfilm som utspelar sig under 1930-talet och Frankenstein (den klassiska med Boris Karlof). För världen i The Goon befolkas av spöken, odöda, zombies, etc. Något skruvat och definitivt våldsamt, men framför allt välskrivit och bra tecknat. Så har du en dragning åt det mer bissara så kan det The Goon vara något för dig. Men jag råder dig att hitta ett bättre ställe att hoppa på serien än i senaste numret eftersom alltför mycket händer som man som ny läsare har noll koll på.

Wolfskin Annual #1 är skriven av Warren Ellis (Astonishing X-Men, bl.a.) och vad jag förstår en sorts mellanakt mellan den tidigare miniserien och den kommande miniserien på 6 delar. I Wolfskin är det gott om barbarer och påminner en del om Conan, men också om lite mera traditionel fantasy. Ellis skriver, som oftast, väldigt bra och Wolfskin är inget undantag, men jag skulle här vilja lyfta fram en ny bekantskap, Gianluca Pagliarnai, som illustrerat denna Annual. Hans illustrationer här är fantastiskt bra och jag skulle gärna vilja se mer av honom i framtiden. Efter lite research så verkar det som om att detta nummer var Gianlucas debut i seriesammanhang. I så fall så tycker jag att den var väldigt lyckad.

måndag 14 juli 2008

Rouges' Revenge


Newsarama bjuder idag på en 5-sidors preview av Final Crisis - Rouges' Revenge #1, det första av tre nummer skrivna av Geoff Johns och illustrerade av Scott Kolins, som släpps denna vecka. Fokus kommer att ligga på Flash färgstarka skurkar Captain Cold, Heatwave, Weather Wizard och Mirror Master nu när det är tillbaka på Jorden efter tiden på fängelseplaneten (går att läsa i halvt hyffsade Salvation Run).


Jag tror att det här kan bli riktigt bra. Johns har ju tidigare gjort en riktigt bra och hyllad run på Flash tillsammans med Scott Kolins, så båda vet hur man handskas med Flash och the Rouges. Självklart kommer en recension av Rouges' Revenge #1 att dyka upp här på Seriehyllan.

söndag 13 juli 2008

Veckans serier - vecka 28, del 2

Action Comics #867 ("Brainiac, part 2")
Förlag:
DC Comics
Författare: Geoff Johns
Illustratör: Gary Frank

Sedan Geoff Johns avslutade den fantastiska story arcen Superman and the Legion of Super-Heores har jag undrat om detta var en lyckoträff eller början på något riktigt bra för Superman. Superman är ingen lätt karaktär att skriva eftersom han nästan är för kraftfull, vilket gör att historierna löper stor risk att snabbt på tråkiga. Men Johns lyckas unvika den problematiken tycker jag, även i denna story arc där Brainiac är den stora skurken, men i detta nummer är han inte särskilt aktiv. Istället är höjdpunkten i detta nummer varken Brainiac eller Superman utan Supergirl, som gripande berättar om Brainiacs invasion av Kryton och staden Kandors försvinnande. Fantastiskt bra skrivit och ett riktigt bra sätt att föra in bitar från Silver Age-perioden in i en mer modernare tappning.

Gary Fank förtjänar ocksåett omnämnande här. Alla kanske inte gillar hans stil, men jag gillar den skarpt och hans gestaltning av Superman känns bra mycket mer trovärdig än t.ex. Ed Benes muskelberg 'a la Schwarzenegger. Så jag hoppas att Geoff Johns och Gary Frank får jobba vidare på Action Comics ett bra tag till.




Final Crisis - Requiem #1
Förlag: DC Comics
Författare: Peter Tomasi
Illustratör: Doug Mahnke

Final Crisis är nu i full gång och det mest omvälvande som hänt hittills är att en av hörnstenarna i DC:s universum, Martian Manhunter, har dött. I Final Crisis - Requiem behandlas Manhunters begravning på Mars, DC hjältarnas reaktioner på hans död och det arv som han i sina sista ögonblick fört vidare till hjältarna. Requiem är bra skriven och bra tecknad och det känns som ett fint och värdigt avslut för Martian Manhunter, men ser man till Final Crisis i stort så tillför i ärlighetens namn numret inte mycket till själva Final Crisis. Följer man Final Crisis så kan man, om man vill, hoppa över Requiem och hålla sig till huvudtidningen.

lördag 12 juli 2008

Veckans serier - vecka 28, del 1

En ny vecka har gått och nya färska serier har kommit ut, flera riktigt intressanta. Men jag kan inte recensera varenda en så (jag måste ha ett liv också) denna vecka recenserar jag Action Comics #867, Eternals #2, Final Crisis - Requiem #1 och Indiana Jones and the Tomb of the Gods #1.


Indiana Jones and the Tomb of the Gods #1
Förlag:
Dark Horse
Författare: Rob Williams
Illustratör: Steve Scott

Indiana Jones and the Tomb of the Gods #1
första delen i en ny miniserie på fyra delar om alla vår favorit arkeolog Henry Jones Junior, mer känd som Indiana Jones. Handlingen här tar sin början i Sibirien 1931 där en grupp personer hittar något i en diamantgruva, ett föremål som vi snabbt förstår, då serien gör ett hopp framåt till 1936, intresserar många. Inte minst okultsökande nazister. Det är i denna härva som Indiana Jones handgripligen blir indragen i utan att veta särskilt mycket om det föremål som alla tycks vara så intreserade av.

The Tomb of the Gods
börjar spännande och innehåller en hel del action. Rob Williams tycker jag gör ett bra jobb med att denna inledande del av historien och det känns verkligen som ett Indiana Jones-äventyr i klassisk bemärkelse (á la Raiders of the Lost Ark) så tror att det här kan bli riktigt bra, om nu Williams lyckas hålla tempot uppe i de kommande nummren. Hurvidare Tomb of the Gods håller samma eller högre klass än den nya Indy-filmen är för tidigt att säga, men den verkar i alla fall lovande. Gillar man Indy så tror jag man kommer att gilla denna serie.


Eternals #2
Förlag:
Marvel Comics
Författare: Charles & Daniel Knauf
Illustratör: Daniel Acuña

I förra vecka skrev jag om den nyligen utkomna TPBn so samlade de första elva numren av Jack Kirbys skapelse The Eternals. I och med att Marvel nu i veckan släppte nummer två av den nya Eternals-serien så är det hög tid att titta närmare på denna skapelse. Som jag nämnde i föra veckan så bygger Eternals vidare på de händelser som Neil Gaiman avhandlade i sin miniserie för ett par år sedan. Ikaris, Thena, Sersi, Makkari och det andra Eternals förbereder sig alla inför de framtida hotet från The Horde genom att söka världen över efter Eternals som är ovetande om deras rätt härkomst och lever vanliga liv som vanliga människor. Men sökandet försvåras av en annan Eternal, Durig, som har en helt egen agenda och försöker samla nyppväkta Eternals på sin sida. Dessutom verkar Makkari bli allt svagare för varje gång han står i kontakt med The Dreaming Celestial, med enorma rymdjätten som står tyst och stilla i Golden Gate Park.

Att följa i Jack Kirbys och Neil Gaimans fotspår är sannerligen ingen lätt uppgift, men jag tycker Charles och Daniel Knauf gör ett riktigt bra arbete. I och med detta nummer har de snappt och effektivt etablerat förutsättningarna för serien och gett glimtar av vad som komma skall (The Horde och den inbördes maktkampen mellan Eternals). Dessutom hinner de med en del karaktärsutveckling, vilket det gör fantastiskt bra. Till sist så ska jag passa på att säga något om Daniel Acuñas illustrationer, som är helt underbara och en vissuel fest för ögonen. Dessutom känns hans teckningsstil helt rätt för Eternals.
Imorgon kommer del 2 av recensionerna, med Final Crisis - Requiem #1 och Action Comics #867, kom tillbaka då!

onsdag 9 juli 2008

Who You Gonna Call...?

Ghostbusters med Bill Murray, Dan Akroyd, Harold Ramis och Ernie Hudson var en av mina absoluta favoritfilmer när jag var yngre. Hade filmen inspelad på video och såg den så många gånger att bandet till slut gick sönder. Så när jag läser idag på Newsarama.com att det förlaget TokyoPop ska göra en 192-sidors one-shot på Ghostbusters till hösten så spetsar jag naturligtvis öronen lite extra. Jag är inte direkt något stort fan av manga och den teckningsstil som ofta är förknippad med den, men tittar man på bilderna här nedan så tycker jag ändå att det ser vändigt snyggt ut.














Läs mer här.

söndag 6 juli 2008

Ett gäng nya serier har lästs denna vecka och nu är det dags att säga ett sanningens ord om de lyckliga, eller olyckliga, utvalda. Denna vecka recenseras Billy Batson and the Magic of Shazam! #1, Batman #678, Astonishing X-Men #25 och Trinity #5.


Billy Batson and the Magic of Shazam! #1
Förlag:
DC Comics
Författare: Mike Kunkel
Illustratör: Mike Kunkel

Billy Batson and the Magic of Shazam! #1 är en fristående fortsättning på miniserien Shazam! The Monster Society of Evil. Serien är en så kallad All Ages serie vilket innebär att den riktar sig mer till yngre serieläsare, men det innebär inte på något sätt att Magic of Shazam! är en dålig serie, tvärtom! Det här är en riktigt bra, rolig serie med mycket humor som borde tilltala det flesta läsare. Författaren Mike Kunkel har gjort ett utmärkt jobb och fått till karaktärerna riktigt bra i min mening. Titta bara på samspelet och replikerna mellan Captain Marvel och Mary Marvel när det i början av serien förföker få stopp på ett skenande cirkuståg. Så gillar man Captain Marvel så tycker definitivt att man ska kolla in det här numret.


Batman #678 ("Zur En Arrh")
Förlag: DC Comics
Författare: Grant Morrison
Illustratör: Tony S. Daniel

Jag ska villigt erkänna att jag missat Batman #677 som innehöll första delen av Batman R.I.P., vilket hade varit nödvändigt att läsa innan detta nummer. Men bortser man från det så är detta ett riktigt bra nummer med tvära kast och allt möjligt jäkelskap som drabbar Gotham Citys maskerade hjältar, inte bara Batman/Bruce Wayne som i detta nummer helt tycks ha förlorat minnet och lever som uteliggare i Gotham, utan också för Nightwing, Robin och Alfred. Batman R.I.P. har definitivt, i och med det här numret, fått mig fast och jag kommer helt klart att äsa det kommande numren i storyn (och självklart också del 1). Grant Morrison är i storform och Tony Daniels illustrationer är fantastiska, så kolla definitivt in detta nummer om så bara för att se vad DC kommer att göra med Batman efter denna story arc. Kommer han att överleva eller kommer någon annan att överta manteln som The Dark Knight...?


Astonishing X-Men #25 ("Ghost Box")
Förlag:
Marvel Comics
Författare: Warren Ellis
Illustratör: Simone Bianchi

Warren Ellis är en av superstjärnorna inom seriebranschen och har jobbat med flera intressanta titlar som Ultimate Human, X-Man, Planetary och Hellblazer. Nu har han fått ta över Astonishing X-Men tillsammans med illustratören Simone Bianchi efter Joss Whedon och John Cassaday. Efter Messiah Complex splitrades X-Men, men i och med detta nummer så är våra kära mutanter åter ett team, med ny adress och bas i San Fransisco. Eftersom det är Ellis första nummer och också första numret på en ny story arc som blir ganska mycket set-up för vad som komma skall. Set-up kan väldigt ofta långa och tråkiga men inte i Ellis händer. Han gör ett lysande arbete med att behålla läsarens intresse genom hela numret och dessutom får han till karaktärsskildringar som är spot-on med väldigt små medel. I mitt tycke så är det Astonishing X-Men veckans klart bästa serie och den kanske bästa X-Men serien just nu. P.S. Simone Bianchis illustrationer är superb! D.S.


Trinity #5 ("Great, Now he is holding his breath")
Förlag:
DC Comics
Författare: Kurt Busiek
Illustratör: Mark Bagley

Jag har tänkt ta upp Trinity ända sedan första numret kom ut, men på grund av diverse saker så har jag inte fått tummen ur... Ja, ni fattar nog själva... Hur som helst, Trinity är en ny serie som kommer ut en gång i vecka (a la 52 och Countdown) och har Superman, Batman och Wonder Woman i huvudrollerna. Det här med att ge ut serietidiningar veckovis kan vara ganska problematiskt. 52 visade tydigt det faktiskt funkade, medan Countdown mysslyckades kapitalt och endast lyckades glänsa till i ett fåtal nummer. Jag tror mycket av problematiken med veckoserier ligger i författarnas skicklighet. Grant Morrison, Mark Waid och Greg Rucka jobbade på 52, medan Countdown hade Adam Beechen, Paul Dini, Justin Gray och Jimmy Palmiotti (tilläggas ska också att Countdown hade alldeles för många trådar och alldeles för många karaktärer). Countdowns författare är inte dåliga, men de är inte på samma nivå som Morrison, Waid och Rucka. Däremot är Busiek det och däri ligger nog mycket av förklaringen till att Trinity funkar så pass bra som den gör. Trinity är helt klart en solid serie och ett lysande exempel på en bra veckoserie.

tisdag 1 juli 2008

Michael Turner död

När jag kollar in Newsarama.com idag så får jag se något som jag helt har missar. Illustratören Michael Turner som jobbat med att illustrerat serier både för DC och Marvel, men också för andra förlag, då inte minst Top Cow och deras serie Witchblade, har tydligen avlidit i cancer i förra veckan.

Verkligen tråkiga nyheter, särskilt som Turner var en av mina favoritillustratörer. Han har gjort några riktigt grymma omslag, varav det till vänster här av Flash är min personliga favorit.
På Newsarama.com har de en artikel där några av de stora inom seriebranschen delar med sig av sina tankar och minnen av Michael Turner. Du hittar artikeln här: http://www.newsarama.com/comics/080630-michael-turner-tribute.html

The Eternals by Jack Kirby

Förra månaden släpte Marvel första nummret av Eternals, en ny serie skriven av Daniel och Charles Knauf och illustrerad av Daniel Acuña som bygger vidare på Neil Gaiman och John Romita Jr. miniserie från 2006. Den serien bygger i sig vidare på en serie som The King skapade för Marvel 1976. Jag talar naturligtvis om Jack Kirby som när han kom tillbaka från DC Comics, efter att där bland annat skapat New Gods, skapade Eternals, en serie om ett genetisk kusin till männsikan, The Eternals, som skapades för flera tusen år sedan av gigantiska rymdgudar.

Precis som i Kirbys New Gods-saga så är en episk och spektakulär historia som berättas i Eternals och även om jag gillar New Gods bättre så är Eternals verkligen inte fy skam. I denna första av två TPB:s samlas de första 11 av 19 numren av Eternals, och med tanke på priset (runt 170 kronor) så funkar de utmärkt som en introduktion till Kirbys arbete. Vill ni sedan kolla in mer av Kirbys arbeten så ta en närmare titt på DC:s Fourth World Omnibus vol 1-4.