onsdag 18 juni 2008

Marvel-serier i september

Igår var det DC Comics, idag är det dags att kolla in vad Marvel har för intressanta titlar på gång i september...

Precis som med DC så domineras Marvels av sin stora crossover evet, Secret Invasion, där huvudtidningen Secret Invasion har kommit fram till nummer 6. För mig så känns Invasion inte som någon riktigt höjdare. Nej bättre är då att rikta in sig på sidotidningarna som t.ex. Captain Britian and MI:13 #5 som just nu i alla fall har det bästa materialet vad gäller Secret Invasion.

Vad säger man om Ed Brubaker och hans arbete med Captain America som inte redan är sagt. Fantastisk tidning och en fantastisk story som nu har fått utveckla sig i smått otroliga 42 nummer. Defenitivt värd att läsa!

Efter att ha kollat igenom Marvels lista så är det två nya serier som verkar extra intressanta. Dels Deadpool som som åter får en egen serie och rivstartar med två nummer och dels X-Men: Magneto - Testament #1 en miniserie i sex delar som tycks behandla Magnetos ursprung (Äntligen säget jag!).

En hel del annat intressant finns också med (t.ex. Atonishing X-Men #27, Guardians of the Galaxy #5 och Sub-Mariner: The Depths #1) men jag tror jag låter er själv avgöra den saken. Kolla in listan på Newsarama.com (http://www.newsarama.com/comics/080617-marvel-sept-solicits.html).

tisdag 17 juni 2008

Seriehyllan är tillbaka, plus DC Comics serier i september

Hej alla glada serieälskare! Det var ett tar sen sist, men har det lugnat ner sig lite och jag kommer att få mer tid för att skriva i bloggen, förhoppningsvis mycket mer än tidigare. Så jag hoppas att ni kommer hit ofta och skriv gärna en lite kommentar, det uppskattas!

Igår släppe DC Comics listan över de titlar som företaget släpper i spetember. Mest intressanta här är de titlar som är knutna till DC:s stora crossover event Final Crisis, där vi i september får ta del av Final Crisis #4, Final Crisis: Revelations #2, Final Crisis: Legion of Three Worlds #2 samt Final Crisis: Rouges' Revenge #3. Ska bli mycket intressant att följa dessa titlar. Andra intressanta titlar från DC i september är bland annat första numret av Secret Six av Gail Simone (Nicola Scott & Doug Hazelwood står för illustrationerna) och bygger vidare på miniserien med samma namn som kom för två år sedan.

Batman, Detective Comics, Nightwing och Robin kommer alla att knyta an till Grant Morrisons pågående story arc, Batman R.I.P., en minst sagt illvarslande titel för oss Batman-fans, men det återstår att se om Morrison verkligen kommer ta livet allas vår Dark Knight.

Action Comics #869, Blue Beetle #31, Booster Gold #12, The Flash #244 och Brave and the Bold #17 är andra titlar som kan vara värda att kolla in under september. Så också Green Lantern #28 där Blackest Night kommer allt närmare (Geoff Johns gört ett fantastiskt jobb med denna och alla andra titlar han just nu arbetar med för DC). Vill ni kolla hela listan med DC:s releaser i september så hittar ni den på Newsarama.com (
http://www.newsarama.com/comics/080616-dc-solicits-sept08.html).

Så det var allt för nu, men framåt helgen så kommer som vanligt ett par korta recensioner av veckans aktuella serier. Vi ses då!