måndag 30 juli 2007

Välkomna!

Varför en blogg om serietidningar? Jo, dels för att jag är ett stort fan av serietidningar och dels för att en mycket stor del av det amerikanska serietidningsutbudet aldrig når oss i Sverige. Idag publiceras bara Spider-Man och vissa valda X-Men serier här i Sverige, men det finns så mycket mer amerikanska kvalitétsserier än dessa att tillgå. Det finns t.ex. inte en enda titel från Marvel Comics största konkurent DC Comics (de som står bakom Superman, Batman och många andra klassiska karaktärer) på den svenska marknaden.

Men det finns ett sätt att komma runt detta problem och lösningen heter TPB (Trade PapperBack), vilket är ihophäftade serier där man samlat nummer som på något sätt hör ihop med varandra. Dessa TPB:s går, i och med internet, ganska lätt att få tag på för en billig penning. Detta blir ett utmärkt sätt för oss serietidningsfans som vill hålla sig uppdaterade om vad som händer i sina favoritserier, och dessutom är det en utmärkt chans att få tag i gamla klassiker.

Här på SerieHyllan kommar jag att skriva ned mina egna tankar om serietidningar, dess karaktärer och deras skapare. Jag kommer också att ta upp vissa nyheter som på ett eller annat sätt berör serietidningsvärlden. Vill ni följa det jag skriver så ska ni kolla in bloggen en gång i veckan då det är då jag kommer att uppdatera bloggen. Så läs mycket serier till nästa vecka.

/Johan D.